Ingrid van Wijk-Doesburg, kindercoach

Merkt u ook dat kinderen steeds meer ‘moeten’? Als moeder van drie kinderen merk ik op dat kinderen steeds meer prikkels krijgen te verwerken. Kinderagenda’s staan helemaal vol.

In de haast van het dagelijkse leven verliezen we kinderen met problemen steeds meer uit het oog. Erg jammer, want kinderen met problemen als faalangst, druk gedrag of concentratieproblemen hebben er baat bij om zo vroeg mogelijk geholpen te worden.

Bent u een ouder met een kind dat even vast zit? Dan begrijpt u hoe moeilijk het soms voor een kind kan zijn om hier zelf uit te komen.

Kinderen met problemen worden dikwijls onterecht afgeschilderd als ‘probleemkinderen’. Vanuit de overtuiging dat dit anders kan, koos ik voor een carrière als kindercoach en volgde ik een opleiding bij BGL in Hoofddorp (www.bgl.nl).

Een kind heeft zelfvertrouwen nodig en het gevoel dat het vertrouwd wordt. Ieder kind heeft recht op ‘kind zijn’. Als kindercoach draag ik hier graag mijn steentje aan bij. Mijn ultieme doel is op een dag overbodig zijn.